Älg- och Hjortjakt 22.10.2022 Hirvi- ja Peurametsästys

På lördagen den 22 oktober från kl 9.00 jagar vi på Sondarö med två Taxar och 1 Petit basset hundar samt med en Labrador. Det finns skyttar utspridda på holmen vid olika pass och de är alla klädda i oranga västar. Hundarna har även oranga västar försedda med radar och en telefonnummer till hundföraren. Vänligen observera att hundarna är “på jobb” och de är inte alltid så sällskapliga. Om ni måste röra er på området kläd er i oranga eller granna kläder men tryggaste är det att stanna på er gård. Jakt drevet planeras sluta vid 15.00 tiden

Lauantaina 22 lokakuuta klo 9.00 lähtien metsästämme Sondarön saarella, ajokoiraat 2 mäyräkoiraa ja yksi Petit Basset sekä 1 Labradori. Metsästäjät ovat jakautuneet monella passipaikoilla ja he ovat kaikki pukeutuneet oranssiin liiveihin. Myös koirilla on oranssit liivit missä tutka että isännän puhelinnumero. Ystävällisesti muistatte että koiraat ovat “Työssä” ja ne eivät ehkä ole seurallisia. Jos teidän täytyy liikkua alueella pukeutukaa värillisesti tai oranssiin mutta turvallisinta on pysyä pihallanne. Metsästys ajo arvioidaan loppuivan noin kl 15.00

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × 4 =