Hjortjakten 24-25.9 Peurametsästys

Hjort- och Älgjakten med drivande hundar börjar lördagen den 24.9. kl 8.00.-16.00. Vi börjar på Våtskär och flyttar oss på eftermiddagen till Hästön. På söndagen den 25.9 fortsätter vi på Sondarö från kl 8.00-13.00

Vi har tre taxar, två tikar och en hanhund samt två Petit Basset vardera tikar som drivande hundar. Hundarna är försedda med orange väst och radare, samt med telefonnummer till hundföraren. Hundarna är på jobb och de är självständiga. Om ni måste röra er i området vänligen kläd er i granna färger.

Tryggast är det att stanna på gårdsområdet under drevet

Peura ja Hirvimetsästys ajokoirien kanssa alkaa lauantaina 24.9. kl 8.00 ja lopetamme noin kl 16.00.

Aloitamme Våtskär saaren alueella ja iltapäivälle Hästön alueella. Sunnuntaina metsästämme Sondarön alueella kl 8.00 – 13.00.

Ajokoirat ovat kolme mäyräkoiraa, kaksi naarasta ja yksi uros sekä kaksi Petit Basset, molemmat naaraita. Ajokoirat ovat pukeutuneet orannsiin liiveihin missä ajotutka ja isännän puhelinnumero. Koiraat ovat töissä joten he toimivat iloisesti haukkuen itsenäisesti. Jos sinun täytyy liikkua metsässä, pukeutukaa värillisesti.

Turvallisinta on pysyä metsästysajon aikana pihalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 3 =