Vi jagar Hjortar med drevhundar 1.10-3.10 Valkohäntäpeuran metsästys ajokoiralla

Med drevhundar, tre taxar och två Basset petit jagar vi hjortar fredag till söndag. Den ena taxen är en hanhund, svart strävhårig och heter Nisse, De övriga hundarna är tikar. Hundarna är klädda i orange västar och försedda med radare. På västen finns hundförarens namn och telefonnummer. De jobbar koncentrerat individuellt.

Vi jagar fredagen 1.10 på Småholmen och på öarna vid Hästön och Lillfjärden, lördagen 2.10 på Våtskär och Hästön samt söndagen 3.10 på Sondarö. Det finns skyttar utspridda vid olika platser. Vi är alla klädda i Orange västar och om du måste röra dig på området skall du också klä dig i orange/rött. Tryggast är det att stanna hemma på gårdsplanen.

Ajokoirien avulla, kolme mäyräkoiraa ja kaksi Basset petit, metsästämme perjantaista sunnuntaihin. Ajokoirasta toinen mäyräkoira on Nisse ja uros, muut ovat naaraita. Koirat ovat pukeutuneet oransiin liiveihin missä on tutka ja isännän puhelinnumero. Koirat viihtyvät metsässä ja he ajavat itsenäisesti peuraa.

Perjantaina 1.10 metsästämme Småholmenin ja Hästön lähisaarilla ja Lillfjärdenin eteläpuolella, lauantaina 2.10. olemme Våtskär ja Hästön saarella ja sunnuntaina 3.10 olemme Sondarön saarella. Metsästäjät ovat passipaikoilla pukeutuneet oranssiin liiveihin ja jos sinun täytyy olla liikkeellä alueella niin pukeutukaa myös punaiseen/orannsiin. Turvallisinta ja järkevintä on pysyä kotipihalla metsästyksen aikana.

Kiitoksia ja hyvää syyspäivää

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ten − 6 =