Hjort- och Älgjakten med drevhund börjar 25.9 Metsästämme ajokoiralla Valkohäntäpeuraa ja Hirviä

Jakten med drivande och ställande hundar är tidigarelag i skärgården. Därför kan vi börja redan lördagen den 25.9 och söndagen den 26.9. Vi jagar på Våtskär Hästön och Sondarön jämte öarna utanför 25.9. och 26.9. Beroende av vädret och närmast vinden meddelar vi via GSM vilka dagar och hur långa dreven är. Hundarna är Gråhundar, hanhund, och försedda med orange väst med radare. Hundförarens namn och telefonnummer står skrivet på västen. Hundarna jagar med inlevelse och dessa skall inte störas, eftersom de tyvärr kan missförstå ett närmande och bli irriterade.

Om ni måste röra er i skogen under dreven skall ni klä er rött/eller Orange. Tryggast är det att stanna hemma på er egen gårdsplan.

Trevlig Höstdag

Hirven ja Valkohäntäpeuran metsästys ajokoiralla alkaa 25.9. Aloitamme lauantaina 25.9 ja sunnuntaina 26.9 Våtskär, Hästön ja Sondarön saarella sekä etelänpuolen saareilla. Säästä johtuen ja varsinkin tuulesta johtuen ilmoitamme tarkemmin GSM kautta paikan ja vedon noin tuntimäärä. Koiraat ovat harmaan koiraa, urokset ja heillä on oranssit liivit missä tutkaa. Liiveihin on merkattu isännän nimi ja puhelinnumero. Koiraat metsästävät innolla ja toivomme että niitä ei häiritä, koska lähentyminen voidaan helposti tulkita väärin ja he reagoivat.

Jos teidän täytyy liikkua metsässä vedonjakson aikana pukeutukaa punaiseen/oranssiin. Turvallisinta on pysyä kotipihallanne

Hyvää syyspäivää

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eight + 1 =