Älgjakten börjar Hirvenmetsästys alkaa 26.9.2020 kl 8:00

Älgjakten med ställande hundar och drevfolk börjar på lördag. Gråhunden kommer att jobba i skogarna både på lördagen och på söndagen. På lördag förmiddag börjar vi på Sondarö och och på eftermiddagen fortsätter vi på Hästön. På söndagen jagar vi på Våtskär. Det finns jägare uppställda på olika platser i skogen. Om du måste gå ut i skogen skall du klä dig i färggranna orange eller röda kläder och bära röd huvudbonad. Säkrast är att stanna hemma under jakttillfället.

Hirvenmetsästys ajokoiran ja ajomiesten avulla alkaa lauantaina. Harmaa koiramme ja ajomiehet työskentelevät metsässä sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantaina aamupäivällä aloitamme Sondarön alueella ja iltapäivällä Hästön alueella. Sunnuntaina jatkamme Våtskär alueella. Metsästäjät ovat passilla metsässä. Jos liikut metsässä sinun pitää pukehtua oranssiin ja päähineen pitää olla punainen. Turvallisinta on pysyä kotona ajojakson aikana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty + 18 =